Wednesday, September 05, 2007

Dania's Birthday Bash

Ok..about dania’s birthday bash…
Kali ni buat birthday party..1st time jemput kwn2 online…Biasanya jemput immediate family saje.
Ada 3 acara actually hari tu.Pagi marhaban cukur jambul anak buah,tghri kenduri nk pose.Mak mmg biasa buat kenduri ni.Petang baru birthday dania.
Majlis berlansung lancar pada pagi..then tghri ok lg…sampai kol 2.30 tiba2 mak sibuk2 nasi habis..kelam kabut masak yang baru.
Dalam hati saya da risau.nnt kwn2 yg datang petang sure terperangkap dlm ramai2 jemputan yg lewat ni.Actually lps tghri kenduri tahlil n doa selamat tu,selesai saje org surau dan masjid, family adik ipar datang.(I thought je the immediate family..but yg dtg mcm satu kampong saje).
Untuk petang kami tempah sate, char kuehtiaw,kuih muih,roti jala.
Pada saya sume x kena aritu..1st nasi x cukup utk tghri..2nd org sate lupa nk letak timun n nasi himpit..3rd roti jala mak kluarkn utk org marhaban pagi tu…so sampai petang da abis.Nasibla ada kuih2 lain.Kalo u all nk tahu..saya x mkn pun aritu.Pagi tu mkn nasi sejuk n lauk sambal smalam.Maghrib baru sentuh nasi n lauk udang tempoyak.Tgh sibuk2 mcm tu mmg x lalu nk mkn.
Sate langsung x rasa..yg rasa charkuehtiaw tu je sket2…

Masa ni kak js da sampai..kesian diorg sbb terperangkap tgh2 ramai org tu.Nak ajak masuk dlm, dlm pun penuh dgn family adik ipar.family kami duduk kt dapur je..hahaha..
Lepas tu watie n family..erin n family…nina n family..phira n family pun sampai.
Then officemate,hazren, izan,fitri..ayu n family..
Kawan-kawan hubby pun dtg gak time ni..Soh Hong n family,Thessla,Harilee n family..

Agak2 keadaan dah reda sket..dlm kol 4.30 baru keluarkan birthday kek..
Kali ni ada theme..sesame street..kek dania pulak bentuk muka elmo.Punya lah suka dia tgk kek tu.Kek shida yg buatkan.we all amek the nite b4.bila sampai rumah mak, dania terus mintak potong..hehehhe
Time potong kek..masa ni kak js n family da balik..so diorg x dpt tgk.The rest dapatlah jugak.
Dalam kol 5 lebih...masa ni forummer dgn officemate dah balik..barulah muncul zam dgn shiem n family masing2..
Dalam kol 6 camtu jemputan sume balik..tinggal officemate hubby..diorg borak2..officemate dia yg sorang ni mmg kaki borak..
Kepada kengkawan sume…mintak maaf la sbb majlis x teratur..insyaAllah lps ni on December utk nadzim..hopefully much more better.Kali ni buat di cheras.saya tgh berkobar2 nak masak sendiri kali ni.macam x puas je tempah tp hasilnye x seberapa..
Dah plan nk buat mee kari n nasi goreng cina..but don’t be surprised kalo menu nye bertukar nanti..hehehe.InsyaAllah guys…wait 4 the invitations ye…

4 comments:

ezrina said...

Azie...
Apa-apapun terima kasih banyak kerana sudi menjemput kami sekeluarga...

Biasalah Azie, bila jemputan ramai tu mmg la agak kelam kabut sikit..
erin hari tu masa Qistina's party yg tak invite ramai pun..tak lalu makan..tak jamah pun..dah lepas maghrib, baru start rasa lapar....
bukan apa..kita utamakan tetamu dulu kan....
Thanks for the mug ye...cantik...
i like it..bawak gi office utk minum heheh :D

mana gambar Dania? tak sabar nak tengok...

azie said...

erin..gamba on d way lg..saya ni pun x sabar sgt nk tgk..once da dpt..nnt saya upload k..hehe

eiseai said...

don worry azie. semua ok for us. tapi biasa lah, as host kita slalu rasa tak puas. ni utk bday asyraf pun i dah rasa takut2...nak semuanya perfect but it will never be kan?

i suka sangat mug elmo tu. kalau minum kena sorok2 from amir sbb dia pun nak jugak...hahaha

Anonymous said...

raziah...nt bday nadzim jemput aku x?...huhuhu...tau la aku ni kalu jemput xpenah dtg...heheh...tp aku teringin nak dtg...huhuh...[emmy]