Thursday, March 05, 2009

Penat + Demam + Penat

Akhirnya..baru la bape minggu xdpt nk update blog ni..kebusy-an melanda.Tak boleh la saya nk mengarang kalo lam pale nk kena pk mcm2..hehe
last 3 weeks, on 17feb till 20th Feb saya di Tiar* beach,PD.Bertungkus lumus menyiapkan dokumen ISO utk jabatan. 3 malam di sana...3 malam jugalah tdo xtentu arah...2 malam tdo kol 1 pagi..mlm ke tiga tu tdo kol 3 pagi.

Selesai di PD, mengadap keje opis pulak..meeting tiap hari.isnin sampai jumaat tu ada je meeting..tak pagi..petang..nak tak nak kena hadap.report nk kena hanta,dokumen nk kena semak.dlm masa yg sama saya demam pulak start selasa tu..kalo ikut badan mmg xlalu nk gi keje..huhuhu

Minggu ni baru lah ok..tenang sket..laporan teknikal da siap,tender da siap...tinggal lg 2 dokumen nk kena buat,pastu selesai keje saya utk this year..huhu..harap dapat siapkan by end of this month..

ehh apa pulak nk citer ni..da buntu la pulak..skang tgh type ni dok menung kt luar,kl asik ujan je petang2..sejukk.selasa lepas kan banjir masa hujan petang tu.saya da agak dah.kalo ujan harusla cepat2 balik on time.kol 4.30pm on the dot dah touch kad utk balik.dahla skang ni nk tunggu lif sikit punya lama..sbb diorg wat maintenance.
selasa tu, saya bawak keta dlm keadaaan hujan tgh maha lebat, dgn kilat berdentum depan mata..bercahaya2 kt depan keta.saya dari bukak radio,terus tutup..
sampai kt opis encik suami kol 5..sbb ujan dpt la masuk dlm n tunggu kt lobi.kluar dari opis dia, jln tun razak da jem teruk.
kami dpt gak sampai dlm kol 5.40 kt umah..yg peliknya..sampai je cheras,terus langit terang..hehe..ujan la jugak..tp x sehebat cam yg kami tempuh kt kl...
masa tu kepala lak da start sakit..maybe sbb tdo masa on the way balik tu..jarang saya tdo masa balik keje..xkira lam keta ke..train lrt ke..kan x elok tdo lepas asar..hehehe

masuk rabu,smalam..kepala still berdenyut2..tghri tu pulak pi bantai jln2 tgh panas ke bata dan kamdar.balik opis rasa ngantuk.tdo la kejap..tp still xilang sakit kepala..
sampai la balik keje..erk nasib la xmasak coz gas da abis..da mandi basahkan kepala bergayung2 dah..still lg berdenyut..
alhamdulillah...naeem bangun susu sekali je kol 4 pagi td..so dptla saya lena lama sket...bangun je pagi..sakit kepala hilang...
so moral nye pas ni jgn la ngada nk tdo lepas asar...hehehe

itulah sahaja ngomelan petang ini..hadeh..skema benau bahasa daku kali ni...ekekeke



::saje nk letak gambo anak bujang ngan koleksi ultramen (biru+merah) dan ryukendo-hitam::

tgkla nadzim..pantang jumpa org jual patung ultraman...harus dia meraung2 soh beli...mcm2 penipuan sunat dah saya buat...tu yg kaler merah dan biru tu ultraman ye puan-puan..aku xtaula ultrman dina ke ultrman tiga ke...yang kaler itam tu ryukendo..tgk aku pun da tau tau citer2 ni kt tv..patung itam tu kan...dia jumpa kt tesco..hadehh..ayah dia da amek n letak balik kt tmpt dia jumpa..pastu boleh la pulak dia pegi situ n soh bdk pompuan mana tah amekkan (sbb ayah dia letak tmpt tinggi-atas mainan yg bunyi bile masuk duit tu)



::ini si bujang ni..jumaat ni 6/3 dia genap 6 bulan..kejap je masa::


naeem..buat masa ni..ini jela dia tau..meniarap n rolled back..hehe
gigi lom ada lg..tp rajin masuk jari ka..kain ka..sume masuk lam mulut...jab dia sume da selesai..tinggal nk kasik 2nd dose rotavirus..
so far..dia lom demam lg..so no emergency leave lg di ambil dek kerana anak demam..hehe


::si kak long dania..::

tu ler expression muka dania skang kalo amek gambo...harus dia tunjuk pose ntah apa2 dia tu..aritu masa acik dia ambik gambo guna camera hp..dia gi kembangkan hidung la..wat aksi mcm patung mannequin tu la...
susahla nk senyum2 ayu gitu...ganaz mcm mama nye jugak...hahaha
dania skang da baca iqra sampa dhzal.."da..dhza..."
skang kan diorg baca guna iqra..ada iqra1, iqra 2..sampai iqra 5 kot..
zaman kite kekecik dulu baca muqaddam je satu buku..pastu naik ke Quran..

hajatnye nk mengupload beberapa keping lg gambo...tp ahh maleh la..sambung la ke next entry nnt..hehe..

8 comments:

emran reza said...

hehehehe...klaka la nadzim nih....usaha sedaya upaya tuh nk jugak patung tu...hehehe....camnola encik emran nnt nih....encik imran ittew pun bakal menyusul tu kak...hehehe :-D

Ami said...

cantik nye kak long berbaju kurung!Posing same dgn nadzim yer,tunjuk gigi :p

redrania said...

emi..huihh tula..sok2 tgkla encik emran awak lak camno..hehe..ni adik imran ni pun..mama dia kena buang la sume patung abg dia tuh..hisss

ami..posing yg ni senonoh sket..hehe

eiseai said...

aa tu lah. amir pun gitu. skarang dok blajar iqra bahasa jawi nama kitab (at 4 years old!!) nama2 rasul semua. kita ni, muqaddam terus quran. tu je.

azie escaped ye hujan lebat hari tu. i dok syok tido sbb dpt ubat tido yg lawan epi tu. tak sangka kat kl banjir teruk...

irvanqiesy said...

geram tgk sikecik tu...rs mcm nk gomol jek klu jmpe..hikhik...

iswatie "colours of life" said...

cantik baju dania!

cant wait sampai umah kul 5.15pm..mintak WP1 but pengarah x approved..caittttttttttttt

Idida Aziz said...

peminat ultraman rupanya anak bujang sorang nih...siap sengih tayang gigi sakan...gagaggagaa

香魚烘蛋Tata said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社