Tuesday, March 24, 2009

Cuti rehat 2 hari...

smalam dan harini saya cuti..annual leave..temankan hubby abiskan annual leave dia last year..sbb expired bulan ni..nak taknak encik hubby kena cuti this week 2 hari..next week pun 2 hari...
so sbg isteri solehah..saya pun kena temankan...hahahaha...

plan kami cuti ni nk register skolah dania..
so smalam da setel..x sangka saya..dania akan skolah kt sekolah saya dulu...
kalo tak saya da angan utk register kt cb*..nadzim pulak kt st j*hn...so senang bila amek balik skolah..pastu bila pikir balik...susah pulak gitu...nak kena kuar tghari..rush amek diorg..pastu kasik mkn...tuka baju..anta pulak sekolah agama kt masjid negara...camne kalo saya ada meeting ke..kursus ke..
yelah...bukan tiap hari meeting or kursus kan..tp kalo ada...xde solution nnt..saya dan en.hubby car pool..kereta lak parking kt opis saya...susah lak...

buat sementara biarlah dania skolah rendah kt gombak dulu...lgpun saya ada plan lain kalo skolah situ..hehehe...saya ada target lain utk dania...
kalo sekolah kt tgh2 bandar nnt rasanya target tu xkan tercapai...
nenek pulak willing utk anta n jemput dania ke sekolah agama kt batu 5...harap2 nenek sihatla hendaknya....

lepas register dania...kami lepak kt jusco wangsa maju...fuhh lama x meround2 kt sini...sudah ada big apple you...hahaha..
makan kt foodcourt..lepas tu naik atas ke tmpt baju2 baby...
wahh...besar la bijik mata saya kan...lagi pulak tgh sales...hahahhaa
nasib baik ada tukang audit..kalo tak abis da memborong...(audit je..bukan duit dia pun yg kuar...heheh)
buat pertama kalinye saya beli brg2 yg rasanya berbaloi dibeli pd ketika itu...huhu ntah apa2 la ayat nih...

beli romper..surprise sbb jbaby ada romper...biasa jumpa bj tdo or t-shirt je...murah lak tu..$9.90 je...rembat kaler merah...
pehtu nampak lak..pureen yogurt tgh sales...$11.90 jek...sama harga cam kt mydin..tp kt mydin xde bau apple..saya amek 2 botol actually..apple n peach&manggo..tp dah kena audit..beli aplle jek...murah tau nih...kt tesco $14.20...sogo $14.90..
masa byr diorg discount lg $1...so total $20.80..


::pureen yogurt head to toe..bau apple dgn romper naeem::

pastu turun...gi supermarket...tgk2 ada pulak taucu cap bilal jual...murah lak..$4 jek..kat pasar selayang dlm $4.50 regenya...angkut sebotol...siap tpon mak lg bgtau taucu murah kt situ...kami anak beranak mmg mkn taucu cap tu je..sedap...
pastu teringin lak mkn coklat cadbury yg soft int the center tu...murah jugak..$7.59 je...kt tesco $8.+
so kt supermarket angkut taucu n coklat....

::coklat n taucu::

da abis merayau dlm jusco...saya soh en.hubby pusing ke speedmart tepi tu..kak salina ckp kt speedmart huggies ultra around $28...so saje nk tgk harga speedmart kt wangsa maju tuh...tgk2 mmg betul sama harga...angkut la satu beg...kt tesco size M40 $35.++..kt jusco lak..$31.90..
so mmg berbaloi lah beli kt situ...

::huggies utk naeem pakai waktu mlm je..mama malas nk tukar byk kali..hehe::

sambil tu pusing gak..konon2 nk carik kedai mkn amy search tu...motifnya bukan nak makan...tp nk mencari butik hajaba...sbb ada membe ckp..butik hajaba wangsa maju dekat ngan kedai mkn amy search...tp x jumpa daaa....nan adoo...korang tau ke kt mana butik hajaba wangsa maju tu...??

7 comments:

irvanqiesy said...

kak, ndia ske bli yg peach&maggo,sdap baunye,irvan pkai apple bau hapak pale die sbb rambut die tebal.mmg murah tu harus di cari,heheh.

redrania said...

ohh peach n manggo lg sedap ek bau dia...isk..xpe..tunggu next month..hehe

emran reza said...

hehe...mmg jbaby ada rompers....ada beli utk emran gk ms emran kecik2...comey je, yg penting murah n afordable hehehe...emran nye romper jbaby ada kt banner blog ni aa...yg color merah tu huhu...

kak g, kt wangsa maju ada hajaba...??? tang mana ek? huhu....org wangsa maju pun xtau nih haha :-D

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak pureen tue .. adam pakai baby bath dgn syampoo dia wangiiiiiiiiiiii jer ;-)

redrania said...

emi..ha tu lahh..diorg kata dekat je ngan kedai mkn amy search tuu..masalahnye..kedai mkn amy search tu pun xjumpa...hahaha..wangsa maju mmg kami buta hurup..haha

diana..wangii kannn..shuukaaa...

eiseai said...

omgatkan sakit...rupanya cuti shopping :) seronok nampak.

tu lah azie...i pun blum apa2 dah penat pikir psl skolah amir. mmg pegi skolah dkt rumah je tapi...sapa nak jemput, lepas school gi mana...ish pening...

eiseai said...

ish...nak tulis 'ingatkan'

tu lah type satu tgn, satu tgn pegang akmal...hahaha