Tuesday, March 24, 2009

Naeem da masuk walker...

haihh..kalo tak saya nk masukkan lg sebulan dua...tp naeem skang bile balik dari nursery xmo terletak atas tilam...nak berdukung je..xpun duk dlm buai..lepas tu tgk tv..bukannya tdo!...

so..weekend lepas secara rasmi nya naeem telah pun dimasukkan dlm walker...haha..
hari sabtu encik hubby basuh seat n walker kakak dania...da kering..ahad tu kami masukkan naeem dlm walker...
mula2 naeem blur2 jugak..lama2 dia boring..mula la dia tunjuk perasaan..mujur kakak dania ada tolak walker..senyap kejap naeem..mama n ayah bolehla bersilat buat keje umah..









walker ni warisan dari zaman dania..hehe..da rosak pun mainan bunyi2 tu..so gondol je kt depan tu..
mungkin sesetengah org ckp masukkan dlm walker utk berlatih berjalan...tp bg saya tidak..since kami ni xde maid..so masa2 peak hour lepas balik keje tu letakkan kejap dlm walker utk kami rush nak solat n mandi..lepas hubby siap..dia akan layan anak2, saya pun masak..
sama je dari zaman dania lg..yang paling kritikal kalo dorg da pandai merangkak dan start mengutip..
kat forum ada yg ckp..sapu n mop la rumah tiap2 hari kalo xmo diorg mengutip...oohh god please....sapelah yg mampu mop umah tiap2 ari...like there is nothing else to do!.

5 comments:

emran reza said...

huhu...ye la...xlarat nk mop umah tiap2 ari...nk masak2 pun kdg2 miss huhu...emran pun kena dok dlm walker kalau opah dia nk wat keje....or kalau memalam mama dia nk wat muffin + emran pun sibuk gk nk dok kt dapur tgk mama...hehe...tp skang emran dh pandai jalan sket..so dia lg prefer berjalan ke sana sini dr masuk walker...so, biar la dia bejalan pulak hehe...dh puas emran naik walker kan hehehe :-D

redrania said...

emi..haah..itulah..time2 sebelum jln ngan time merangkak tu..kena boh dlm walker kalo nk wat keje..biar dia tawaf satu rumah..hehe..kdg tu kan..senyapp je..rupanya da tetido dlm walker..huhu

s2m3r said...

azie...
sebijk cam alieyah punya dan bakal diwarisi oleh adiknya..huhuhu..s.etakat ini...walker masih sihat walafiat di tangan alieyah...tgk adik dia cam ne pulak..huhuhu

ayien78 said...

anak ko mcm bobbok aku gak la norlie....
chicky giler rupa dia....
gerammmmmm

Emmy said...

tolongla...yang no 3 nih comel giler n hensem...hehe