Thursday, February 12, 2009

jalan-jalan di titiwangsa..

last time aku ke sini masa pregnnt naeem 5/6 bulan...
skang nih..naeem dah pun 5 bulan kluar...kami ke sini lg...
saje lepak2 bawak anak2...
hah..nadzim la paling suka..dpt berlari puas2..(dia mana penah 'berjalan' kalo kt luar)
so dgn merasmikan bj baru..hik hik...kami sampai dlm kol 9 pagi...siap tapau nasi lemak,kuih air teh n milo...kami pun carik port yg sesuai....
cuaca hari tu pun just nice..redupp je...naeem berpeluh gak...sbb redup2 pun angin xdak...
selesai mkn2..lepak2 jap..gambar-gambaran...kami ke tempat kuda lak...
naik lah kuda seround 50sen tu...pastu naik keta kuda lak...
saya xjoin..kena lak menjaga si naeem...dia da gelisah nk tdo...

balik rumah dlm kol 11.30...singgahlak ke opis encik suami..hadehh ada je lah urusan dia...pehtu..on d way nk sampai umah...singgah lak ke kedai nk beli santan...rasa pelik jek..sbb saya jarang2 masak lemak kt umah..selalu lauk sempoi2 jek...nk mkn sedap berlemak..berendang segala..harusla ku tuju ke gombak...hehehe..
tp bukan bermakna aku x reti masak gulai lemak cili api tu ek...dah anak minang kalo x reti..buek malu yoo....hahhaha tutup mata pun leh masak la beb...hahaha
so..utk lauk tengahhari..aku wat gulai lemak cili api pucuk ubi..dgn ikan keli goreng berempah..utk budak2 nye aku tambah sayur bayam masak lemak...

alhamdulillah..selera diorg mkn..2 pinggan ok..sekali hadap..hahahha...
then lps tu saya n hubby mulakan acara kemas umah lak..huhu...


::merasmikan kasut baru jugak...acik diorg yg belikan...ala-ala crocs pun jadikla kan..::


::dania n nadzim::


::tu diaa..da wat aksi ultraman dia tuhh::


::adehh mama lentokkss::



:: ngan ayah::


::naik kuda::


::mamat ni elok je tdo..langsung xde bunyik::


::lauk tghri tuh::gulai lemak cili api pucuk ubi::


::ikan keli berempah::xnampak bhn rempahnye..huhu::

udah ler buat kali ini...hehehe

8 comments:

reza nani said...

ayo sedapnye gulai lemak dgn ikan keli tu...perghhh....hehehe....

irvanqiesy said...

ni yg buek nk dtg umah akak ni...heheh...

eiseai said...

hahaha...gi mana2 pun mesti ada aksi ultraman kan? ish budak laki lah kata kan :)

sungguh shantik itu stroller :)

redrania said...

mama emran-huishh kalo ada sambal belacan lg sedap..hehe

nadia-huhu ingat sapo lah ni...rupa nye awak...meh2 la dtg umah den...hehe

eiseai-haha...stroller bau kedai kak..hehe..tp kalo merah lg lawa kan..

iswatie "colours of life" said...

isk bila nih nak gi tasik titiwangsa naik horse nih???

Idida Aziz said...

raziah..br ida tau raziah org minang...memang sodap lauk tuh...rajin betul masak yer...kalu ida bila dh kuar jenjalan balik dh penat tadenya nk masak...singgah la memana dulu makan...nih br anak 2 :D

redrania said...

watie..
jomlaa..kita pi sama2 nak??

ida..
hikhik..aku minang gombak..bukan nogori..ni sedap sume da ada lam peti..tang nk kacau santan kasik x pecah tu je lama sket..:D

Ami said...

3rd pic tue macam nak menari pon ade dania and nadzim tue hehe,cute.

bestnyee masak lemak!ikan keli lagi,sedap bangat nie.