Wednesday, March 26, 2008

The 3 sisters..


::my happy family..hidayah..yang tudung lite coklat tu::

::yang ni dania with ain..(acu)::


::dania with ateh-nurul ashikin::

Oohh..bila agak2 free nih rasa cam nk update blog ari2 pulak..hehe..
Ermm cuti skolah da abis…this year agak berbeza sedikit kalo scenario cuti skolah nih..maklumlah adik2 saya 3 org masih skolah…pulak tu tahun nih sume dok asrama…so..start dari januari hari tu…rumah mak kosong…
weekly visit pun dania+emim boring…sbb ‘gundik-gundik’ yang melayan diorg xde..hehe
Kalo tak tu…mmg saya dan hubby dok relaks..diorg lah yg layan…ajak dok buai…suapkan makan..bwk main kt luar rumah..teman tgk ayam..burung merpati…kdg2 saya boleh take afternoon nap..(something yg saya jarang-jarang dpt buat)…
Adik saya yang no 4-nurul ashikin.. tu..dania panggil ateh..sambung diploma…amek kejuruteraan elektrik & elektronik in maritime engineering…di mimet,unikl..jauh nun di sitiawan…actually dia dapat tawaran politeknik utk januari intake…tp xmo pegi pulak…
Yang no 5-hidayah..ni dania panggil amok…baru masuk tingkatan 4 di sekolah teknik gombak..ambik mechanical engineering..dia nih aritu pmr dapat 3A 5B..
Yang no 6-nurain.. yang bongsu..acu....baru je masuk tingkatan 1 di sekolah menengah agama wilayah persekutuan..
Mmg kami adik beradik mak lebih suka anta masuk asrama kalo dapat…sbb kalo dok umah asik ngadap tv kan..cemana nk disiplin blaja..yang no 5 tu xdpt asrama..sbb sekolah tu depan rumah je..tp buat rayuan asrama dpt pulak…
Tgk gaya..yang 2 org tu mcm serius je nk amek engineering..nk tiru kak long nye nih la kot..hehe…
yang bongsu tu pulak coming soon will be our ustazah…hehe..yang bongsu ni ..result dia actually agak bagus jugak dlm both exam..upsr & sra(sijil rendah agama)..kami adik beradik mmg pegi sekolah rendah biasa+agama…so exam pun 2 kali..dia dapat 3A&2B utk upsr dan 8A 1B utk sra…maknanya dia boleh tunggu mana2 offer..alkisahnya..dpt offer dari sekolah agama..so itulah yg dia pegi…mak pun xpaksa..dan special kesnya sbb dah bongsu kan..every weekend la mak gi jengok…kalo nk exam tu..mak siap gi amek kain baju kotor bawak balik basuhkan..sbb nya dobi diorg anta lambat…hehehe..kelaka pun ye gak…dulu time saya xde pun gitu…hahaha…
sehingga nak menunggu next cuti skolah…yang ada kt umah mak…adik saya yg no 2&3..mak n abah…sunyi je rumah tu..adik yg no 3 tu pun rajin jugak melayan bdk2 tu..
mak pun tunggu kitaorg balik baru dia masak2 beria kt umah…masa hari kerja dia masak 1-2 mcm lauk je..hehe..
ermm..doa saya buat adik2 saya ni..moga berjaya lah hendaknya..

No comments: