Wednesday, May 25, 2011

my oo my..

salam..
hari ni masuk hari keempat saya keseorangan di rumah..
sabtu ahad x kira lah kan..
cam biasa keje-keje rumah dah siap setel saya kerjakan..
xde maknanya lah cuti duduk berehat sambil goyang kaki..
x sakit ke mata tengok kain berlonggok..dapur berkecah...
barang mainan anak-anak bersepah??..

paling tidak pun mesti ke dapur memasak utk brunch...
lepas masak mesti nak lap dapur..basuh pinggan..nampak pulak kain kotor,..mesin seround..

duduk-duduk pulak mata mesti tertangkap habuk - habuk or rambut bersepah kat lantai..
ambek vacuum..vacuum seround....
dah vacuum..nak sedap pijak lantai...mop lah plak kan....

okeh...dah tu dari awal lagi saya dah ckp.."no bibik in the house"...
what do u expect..ada genie in the bottle ke yang akan buat those things??
ala...bukan susah pun...
rumah kami kecil je..sekejapan dah siap...

ini pun saje saya 'simpan' keje..
means..vacuum today..cuci tandas the next day..lipat baju...etc
supaya tak boring...hahaha..

ingat esok saya nak ofis...huhu..rajinnya..dpt mc pun nak gi ofis ke..
idakler...saya nak ambil kad jemputan...
hujung minggu ni ada jemputan kawen nun di segamat...
mmg xpernah sampai area sana..haruslah di bawak kad tu kan..
jangan lah berlagak sombong tak tentu pasal..

ooh..dah jalan jauh..bawak anak-anak..kami pi tdo hotel la..
xde mana bawak diorg cuti skolah...
dah janji ke sana dan smalam dania mintak nak pergi zoo...
dia dah pergi masa umur 3/4 tahun hari tu...masa tu ada dia dan nadzim je..
skang ni dah ada naeem dgn iman...
iman...mesti dia menjerit tgk binatang dekat2...
penakut...
ayam kt rumah nenek dtg dekat kt dia pun dia menjerit ketakutan...

u olls dapat ke tiket 10 sen air asia tu?..
eceh tanya mcm saya beli...
saya sangatlah nak beli okeh...
tiket pergi balik saya dapat 10sen...
masalahnya tarikh tu..tarikh weekdays...
next year..
dania skolah..nadzim skolah..
saya nak carik taqwim skolah next year..
kot-kot boleh bawak diorg time cuti...
selalunya susah dapat harga promo time cuti skolah...

next year..dah x lama kan..about 6 months to go...
kejap je masa skang...
lagi 2 bulan dah nak puasa...
saya ada 15 hari nak ganti...
7 hari ganti time bersalin naeem...
8 hari 2010 punya..
habis mc ni nak stat..

lepas pose..raya..dah nak prepare pulak barang-barang nadzim
dia standard 1 next year..
takat ni daftar skolah sama ngan kakak..
tak tau lah nanti kami ada plan lain
nak tukar skolah dekat dengan rumah di sinun...
yang pasti..next year kami dah tak duduk disini...
taska utk naeem dgn iman pun belum survey lagi..

towards end of the year makin banyak benda nak buat..
ada terfikir nak ambil bibik..
tapi bukan bibik org seberang ye..
org melayu kita..
time naeem aritu ada kakak ipar offer..org kampung husband dia..
time tu mintak gaji rm800...
fuhhh..pening kengkadang..
budak tu ikutkan duduk rumah je..takde keje..
tapi biasa la jaga anak buah...

bukan masalah nak bayar gaji yang diminta..
sbb bayar kt taska diorg ni pun lebih dari tu..
tapi bukan lah senang ye..mintak gaji kemain tinggi..
keje? bagus ke...tip top ke...
kalo saya buat jadual boleh ikut ke...??

or nanti..
baru keje seminggu..dah mintak cuti balik kampung...
nak pulak kenal sedara mara..
mulut boleh tutup..??
kot termarah..tertinggi suara...
kang masuk campur pulak atuk nenek mak sedara bagai...
tu yang malas...

saya angkat tangan..
mmg tak nak mulakan apa-apa masalah..
so far kami boleh survive..
anak-anak dok nursery..
saya kerja...balik masak..
buat keje rumah apa yang patut..
dah itu tugas saya kan...
ada org ckp..'oo anak akak ramai..padanlah masak.."
helloo...anak saya sorang pun saya masak ye...
saya adalah amat berpuas hati anak saya makan masakan saya dari beli kt kedai..
dari mak saya masak atau mak mentua saya masak...
suami saya dan anak saya mesti makan airtangan saya...
sebolehnya...
kadang-kadang mmg mkn jugak kt luar..
kadang-kadang sahaja okeh...
sbb tu
saya pilih keje gomen..senang
xperlu overtime...
xpelah gaji ciput..janji masa saya ada dengan family..
biarlah encik suami sahaja di swasta..
biarlah dia sorang je yang overtime..outstation..conference tgh2 mlm..
or watsoever..
so far alhamdulillah...ok..
kalo tak ok..berenti saje saya keje..hehehe...

banyak pulak bebelan hari ini...
tadi saya gosok baju keje en suami..dah gosok 2 pasang..
ni nak sambung lagi gosok utk seminggu..

oklah..have a good day..
daaa..

4 comments:

ninest123 said...

chanel handbags, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, christian louboutin outlet, louis vuitton, louboutin, ugg boots, air max, jordan shoes, oakley sunglasses, replica watches, ray ban sunglasses, kate spade outlet, louboutin pas cher, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louboutin shoes, nike air max, sac longchamp, oakley sunglasses, nike free, tiffany jewelry, tiffany and co, nike roshe run, longchamp, ugg boots, cheap oakley sunglasses, replica watches, longchamp pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louboutin outlet, nike free, prada handbags, longchamp outlet, nike outlet, burberry, uggs on sale, air jordan pas cher, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, louis vuitton outlet, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, nike air max, michael kors

ninest123 said...

ugg boots, ralph lauren uk, michael kors, hermes, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, mulberry, nike air max, replica handbags, michael kors, sac guess, nike roshe, new balance pas cher, coach outlet, ugg boots, hollister, air force, coach outlet, kate spade handbags, coach purses, vanessa bruno, burberry outlet online, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, north face, nike air max, tn pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, michael kors outlet, true religion jeans, michael kors outlet, true religion outlet, nike blazer, michael kors outlet, converse pas cher, lululemon, vans pas cher, oakley pas cher, burberry, hogan, true religion jeans, ray ban uk, north face, timberland, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors

ninest123 said...

bottega veneta, reebok shoes, nike air max, soccer shoes, babyliss, hollister, longchamp, vans shoes, north face outlet, oakley, louboutin, vans, mac cosmetics, nike roshe, insanity workout, gucci, new balance, hollister, wedding dresses, instyler, jimmy choo shoes, hollister, ray ban, converse outlet, nike air max, lululemon, nfl jerseys, beats by dre, valentino shoes, soccer jerseys, ghd, iphone cases, ferragamo shoes, nike huarache, timberland boots, abercrombie and fitch, p90x workout, chi flat iron, herve leger, ralph lauren, celine handbags, giuseppe zanotti, lancel, birkin bag, mcm handbags, nike trainers, asics running shoes, mont blanc, baseball bats, north face outlet

ninest123 said...

links of london, moncler, canada goose, pandora jewelry, hollister, thomas sabo, juicy couture outlet, supra shoes, montre pas cher, canada goose outlet, moncler, canada goose outlet, swarovski crystal, moncler, canada goose, moncler, ugg boots uk, bottes ugg, toms shoes, pandora charms, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, karen millen, canada goose, marc jacobs, replica watches, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, coach outlet, juicy couture outlet, moncler outlet, doudoune canada goose, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, wedding dresses, canada goose, swarovski, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, louis vuitton, moncler, pandora charms