Monday, May 23, 2011

cerita dania darjah 1 -part 2

last week 15/5 sekolah dania ada hari usahawan..
mmg seminggu sebelum tu dia dah sibuk lah bercerita..
siap mintak atuk sponsor mayonis sebotol utk dibawa ke skolah..
tak taulah nak buat apa..
tapi mmg adalah surat mintak sumbangan..

mama..kakak nak 5 ringgit nak beli kupon tau..utk hari usahawan..
oklah..mama pun bagi..
nak dijadikan cerita pada 15 hb tu ada kenduri sepupu mama kawen..
so ckp kt dania, ok..kita pegi skolah kakak dulu kol 10 pagi..nanti kena pegi rumah tok pa..sbb anak dia kawen..
bila tiba hari sabtu..mama pun tanya lah..mana dia kupon 5 ringgit tu dania?..
u oll tau apa jawapannya???
kupon kakak dah bagi kawan....
hah???!!!
mau mama tak menjerit ???...tell me
kenapa kakak bagi kawan???
dia mintak kakak..kakak bagi lahh...
aduhhhaiiii anak den....
ayahnya check bag skolah...
sahh...nan adoo...
tinggal 'cover' kupon sahaja okeh...
licin lincau di baginya semua pada kawan...

bagus kan anak aku...
murah hatinya...
alahaii....murahlah rezeki dia di masa hadapan ye...

so dania..sbg hukuman..tak payah la pergi hari usahawan tu ye...mama geramm..

pada minggu yang sama...
nenek nya cerita..
dania tak pegi skolah agama hari selasa..
huh??
terkejut mama..
kenapa??
sbb kat sekolah kebangsaan ada KFC nak datang bagi goodies pada budak-budak..
pukul 11 pagi..
dania tak nak pegi skolah agama pasal nanti balik rumah dlm kol 11 pagi..
lambat nanti gi skolah nak ambek goodies KFC...
whatttt the....???????

masa ni angin mama dah tinggi okeh...
kalo ikut-ikut kan hati mau je mama call skolah..
tak patut lah promo benda-benda camni kt budak2
takkan cikgu tak tau yang ada budak-budak pegi skolah agama...
ni sampai ponteng....
ye...anak kita..kita lah control..
tapi budak-budak mana tau apa kan...
apa yang cikgu ckp..itu yang dia ikut..betul tak...
ckp cikgu lagi ikut dari ckp mak bapak...

yang lagi best...mama tanya..apa benda yang KFC tu bagi?
dania pun tunjuk lah...sticker lah..apa lah..
ada lagi mama...buku mewarna...tapi cikgu ambek buku tu..
cikgu cakap bila lapang baru kaler buku tuh...
nahh...kalo korang angin tak??
dahla anak ponteng skolah, benda free tu pun cikgu nak ambek???
sakit jiwa mama lah dania...

minggu depan kan cuti skolah...
so minggu ni rasanya hampir sume skolah ada mid term exam..
termasuk dania..
kalo sekolah agama exam dari last week lagi..
semak punya semak rupanya buku teks tajwid dia dah hilang..
sibuk dia kata.."iman tu.."
haihh dania..iman tu ckp belum pandai lagi...
takkan dia pulak yang baca buku tajwid kakak??

tak taulah mana dia letak buku teks tajwid dia..
sahih mama kena bayar nanti akhir tahun..

last week jugak ada sambutan hari guru..
so bercerita lah neneknya..
kata nenek..
dania cakap..cikgu cakap..
budak bandar ni nakal sikit..
budak kampung ni baik..
jadi kakak ni nenek, budak bandar..sbb nakal sikit...
hahaha
tergelak besar mama dengar..
tak taulah topik apa nye yang cikgu dia cakapkan..
boleh pulak ada perumpamaan gitu...
hehehhe

hah tulah dia..seminggu lepas punye cerita..
macam-macam..
dah ada anak dah skolah ni lain environment nya..
physco kena tinggi..
logik jawapan kena betul...
oklah..sambung lagi cerita dania lainkali..

:::anak dara mama:::

6 comments:

AdanyaKauUntukku said...

ila kan Azie
kadang2 dok cakap ngan Alieyah nasihat dia jadi anak yang baik..jgn gadoh2 kat school..cakap elok2 kat school..bila balik..dia bgtau kawan dia cam tu cam ni which is lain dari kita ajar....

kadang2 macam nak pegi sekolah
gi tanya cikgu
cikgu cikgu
siapa mak pak bdk ni ye
saya nak jompa dia
anak dia dah ajar salah dekat anak saya....rosak tau....

nak salah mak pak tak boleh
nak salahkan cikgu tak boleh
acik tersepit tersepit..

erk..

redrania said...

tulah kan ila..
nak menangkan anak pun takleh gak
coz kita xtahu camne diorg kt skolah..

siap sedia lah alieyah next year

ninest123 said...

chanel handbags, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, christian louboutin outlet, louis vuitton, louboutin, ugg boots, air max, jordan shoes, oakley sunglasses, replica watches, ray ban sunglasses, kate spade outlet, louboutin pas cher, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, louboutin shoes, nike air max, sac longchamp, oakley sunglasses, nike free, tiffany jewelry, tiffany and co, nike roshe run, longchamp, ugg boots, cheap oakley sunglasses, replica watches, longchamp pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louboutin outlet, nike free, prada handbags, longchamp outlet, nike outlet, burberry, uggs on sale, air jordan pas cher, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, louis vuitton outlet, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, nike air max, michael kors

ninest123 said...

ugg boots, ralph lauren uk, michael kors, hermes, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, mulberry, nike air max, replica handbags, michael kors, sac guess, nike roshe, new balance pas cher, coach outlet, ugg boots, hollister, air force, coach outlet, kate spade handbags, coach purses, vanessa bruno, burberry outlet online, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, north face, nike air max, tn pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, michael kors outlet, true religion jeans, michael kors outlet, true religion outlet, nike blazer, michael kors outlet, converse pas cher, lululemon, vans pas cher, oakley pas cher, burberry, hogan, true religion jeans, ray ban uk, north face, timberland, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors

ninest123 said...

bottega veneta, reebok shoes, nike air max, soccer shoes, babyliss, hollister, longchamp, vans shoes, north face outlet, oakley, louboutin, vans, mac cosmetics, nike roshe, insanity workout, gucci, new balance, hollister, wedding dresses, instyler, jimmy choo shoes, hollister, ray ban, converse outlet, nike air max, lululemon, nfl jerseys, beats by dre, valentino shoes, soccer jerseys, ghd, iphone cases, ferragamo shoes, nike huarache, timberland boots, abercrombie and fitch, p90x workout, chi flat iron, herve leger, ralph lauren, celine handbags, giuseppe zanotti, lancel, birkin bag, mcm handbags, nike trainers, asics running shoes, mont blanc, baseball bats, north face outlet

ninest123 said...

links of london, moncler, canada goose, pandora jewelry, hollister, thomas sabo, juicy couture outlet, supra shoes, montre pas cher, canada goose outlet, moncler, canada goose outlet, swarovski crystal, moncler, canada goose, moncler, ugg boots uk, bottes ugg, toms shoes, pandora charms, ugg pas cher, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, karen millen, canada goose, marc jacobs, replica watches, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, coach outlet, juicy couture outlet, moncler outlet, doudoune canada goose, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, wedding dresses, canada goose, swarovski, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, louis vuitton, moncler, pandora charms