Monday, April 07, 2008

Nasi Minyak & Kurma

Dua bulan lepas saya teringin sangat nk makan nasi minyak/nasi kenduri kawen..nk buat sendiri…malas..hehe..kang penat buat je..hubby mkn sikit sbb dia x minat..
Akhirnya saya dpt jugak mkn…3 minggu berturut2 pulak tu…1 wedding my offismate dan 3 wedding my hubby’s colleague…hah ambik ko..hehe..
Akibatnya..masa checkup smalam..blood pressure naik sket..nak pulak masa breakfast tu pi blasah pulut+sambal daging..dgn roti canai telo…hehehe…padan ngan muka..

Oh ya…sejak start pregnant juga…sgt teringin nk mkn kurma..cam masa bulan pose..jual dlm kotak2 kecil tu…baru sabtu lepas dapat beli…itupun kurma mariami pek dlm bekas bulat jernih mcm bekas taufufa tu…jadilah…satu pek 5 hinggit..
Sampai je rumah..erkk..dania+nadzim la yg merasmikan…diorg ni mmg hantu kurma..penah dania mintak nk mkn kurma beberapa minggu lepas lps tgk iklan tv..:D
Sedap kurma mariami nih..rasa kenyal2 mcm mkn gula2 sugus..

Masuk 4 kali pregnancy nih..xdelah teruk sgt tahap ‘teringin’ tuh..takat menda2 yg senang je nk carik..takat nih..2 menda-nasi minyak kenduri dgn kurma je kot yg kira lambat dapat..yang lain2 tu cepat je..
Adehh lepas nih xtau lah apa benda yg teringin..:D

4 comments:

kak lin said...

Azie pregnant eh?
Congrats!
Take good care ok :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

rezeki tu kak .. skali 3 weeks berturut2 mkn nasik kenduri ... tp jaga2 eh blood pressure naik plk tue ... take care ;-)

azie said...

kak lin- hai kak...lama xdgr citer..dok tgk website akak tp xde drop komen..anyway tq...
akak tu bile nk tambah..tia da besaq..:D

diana-itulah...sedap betul dpt mkn nasi kenduri...hehehe

kak lin said...

azie,
heh...
Tia tu buaih la. Tunggu dia besaq lagi *alasan*

Awak tak care okeh