Monday, January 21, 2008

My Nightmare

Saya tidak suka paperworks!!
Any documentation that required a really good and nice Malay sentences to be create.Bagi saya satu masalah yang sangat besar timbul bile terlibat dgn kerja-kerja tersebut.Susah betul nk perah otak untuk create perkataan dan ayat yang sesuai. Selama ni pun kalo buat surat, pastinya surat saya akan di-amend oleh EO kt depan tu.My words are too direct.Sounds more technical instructions while it supposed to be more proper Bahasa Melayu. Yang paling parah ialah..apa bila my malay is not good as English, but then my English is getting poorer when I enter the government sector.haii..cemana itew??

This month and next month will be my nightmare. Where we supposed to brand new our departments goal, sasaran kerja tahunan (skt),manual proses kerja(mpk) and fail meja (fm).We are required a 3 day 2 night retreat at genting highland on 15-17 Feb to make sure everything done.And that of course involved lots n lots of paperworks!!..pengsanlah..

Now I have to look 2 sets of contract document for my projects.Ini lagi satu..satu ayat boleh create a long paragraph, boleh connect to another paragraph pulak tu..aduhh juling tau mata nk baca dan nk check all the terms.Memang sape jd lawyer ni boleh manipulate all the facts..hehe..sorii haa…
Okla..have to go back to my work..tq for reading luahan perasaan kali ini.

5 comments:

Hani said...

hehehe takpe la dania.. at least u nya retreat kat gening.. we all nya retreat kat opis aje.. mmg jammed le pala.. nasib thn lepas da abis serabut siap kan mpk, fm, skt bagai.. heheheh

Liasari said...

leave it to me! hahaha... satu perkataan bleh jadi satu para... bukan kegemaran saya but just can't help it, that's what i'm good at (masuk lif tekan sdri!!!)
nasib sy tak jadik cik lawyer, kuranglah putar alam sy skit...heheh

viruspadu said...

keje gomen ni tu satu masalah gak, daripada ok2 spekong, terus jadi ko...

awak mcm kita lah, kalu tulis surat sume direct, bak kata orang, xde bunga bahasa gitu kan.... belasah ajer lah, janji paham hihihihihi...

best la wat skt+mpk+fm kat genting, kita ni balik2 wat kat pd tau, sengal jerk

azie said...

---auntie salwa...huwaaa..the nightmare is over..tdk mahu melaluinya lg...hehe


---viruspadu..mcm familiar je nama ni..pn zaimah ke..hello..penah ikuti about ur daughter..erkk..saya skip the genting part...siapkn sume keje..n berseronok with my kids kt rumah..hehe

香魚烘蛋Tata said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社