Monday, November 12, 2007

Sabtu lepas..

Akhirnya sabtu lepas side belah hubby dtg beraya…itu pun actually diorg nk dtg last week..sbb last week da ada byk agenda..postpone ke last Saturday…
Dari awal raya lg hubby da hint..nk buat mkn2 utk family dia..uihh..bunyi mcm sikit tp kalo kira2 dekat 20 org jugak tau…
Mula-mula..saya diam je..hati masih bengang lg ngan diorg..eventho da bermaafan di pagi raya..hahaha nampak sgt x ikhlas…
Sampai la diorg call last week ckp nk dtg…so terpaksa la saya plan nk masak apa…
Cuti Deepavali aritu da siap2 beli brg2…plannye nk buat bihun soto…soto tu ikut resipi lia..(of course lia masak aritu lg sedap)..hehehe
So..Sabtu tu..tunggang langgang la saya di dapur…dari pagi..buat begedil..da siap..letak dlm fridge…
Masak pulak lauk lunch..sambil tu mesin kain…kain pun da siap..mintak hubby jemur..
Then lauk lunch da siap..aritu sy masak ayam goreng berempah,sambal sotong dgn sayur kacang buncis....makan dulu…
start pulak bhn2 nk tumis kuah soto tu…da siap..kluarkan lak ayam da rebus, carikkan isi dia…
Rebus nasi impit,celur bihun,goreng begedil,goreng kacang,potong daun sup+daun bwng...kuah soto siap…ngam-ngam lepas maghrib..adehh penat bersilat sorang2…kembang2 tangan main air.
Diorang datang dalam kol 8 lebih…dah lepak2..mkn2..dlm kol 10 baru sume balik..
Penatlahhhh….Gambar…xde lah..tgh bersilat sesorang x kuasa lah nk amek gamba…huaaawa

5 comments:

eiseai said...

hehehe..."akhirnya"?? hubby punya side takde dtg2 raya pun...dtg lawat asyraf & ariff pun takde. takpe lah...tak yah masak2 :)

Liasari said...

terror tuh azie masak sorang2... klu i ler takdenya nak tunggang langgang sorg2 kat dapur... letihhh oit. ri tu masak berdua pun rasa nak patah riuk badan.

Anonymous said...

aku xsangka ko terer tul masak..huhuhu...pasal taun nie xder buat open house raya?...raya aji open lar...bole silat org kawen lagi...

Anonymous said...

anyway...that wuz me...emmy farina...lupa lak nak tulih nama...hehehe...

kombat said...

tunggula dania besar sket, blhla tolong mama dia kat dapo :P