Monday, June 02, 2008

Citer rojak..campur2

Huhu..dalam hati ni..tingin benar nk jalan2 bercuti…bercuti for my dictionary..is to travel for 2-5 days..spending time togethet with our beloved one..haruslah location tu jauhh sket dari rumah ye..(kalo boleh naik flight ke..keretaapi ke..)…takat mandi kt pd tu saya declare bukan bercuti..hahaha..(saje nk provoke if my hubby read this..:P)

Last one masa ke langkawi..last year..erghh..sudah setahun itew..
Actually this year saya dah angan2 mat jenin..mau vacation jauhh sket..across benua asia nih….rasa2 budak2 da besar sket…rasa2 bajet mcm cukup…
Tp lain pulak jadi nye…tak sangka pregnant pulak this year..alhamdulillah…rezeki tu kan…tidak lah pulak nk nyalahkan baby lam perut ni..sbb kami tdk ke mana2…
Tak mengapalah…telan air liur dulu tgk gamba kawan2 gi vacation…sabo2 ek..hehe

Ohh..about this little one inside…I didn’t mention about in this blog..the little one is now 25 weeks inside…sudah scan..dan sudah nampak gender…baby apa lagi kalo da awal2 dah nampak clear gender nye?hehehe..but still itu hasil scan saje kan…kepakaran manusia tak boleh lawan dgn kuasa Allah…so wait n see bila lahir nnt…harapan saya satu saje…moga baby sihat…cukup dan sempurna tubuh badan..

Oleh kerana dah agak lama tak pregnant..(2 thn tu lama ker ekk??)so kali ni mabukla sket..mabuk saya dtg waktu petang ye ibu-ibu…adehhlaaa..ada la kot seminggu dua dpt ngelat dari masak dinner...sungguh xlarat..angin2 bdn..
Sungguhpun gitu..takdelah muntah kea pa..just loya2 tu jek…sampaikan dania tiap hari tanya..mama arini sihat sikit ke sihat banyak?:D
Hilang je mabuk2..kena take over dapur balik..adehhlaa…

So skang ni mabuk membeli baju baru utk bb no 3 nih..erkk…wajib beli tau..baju dania..nadzim da pakai sampai lunyai…butangla ilang..seluar da longgar…so kasik can la kt saya ini bershopping…
Hasilnya..bukan sahaja baby..bapak baby pun dapat habuan…hehehe
Let’s see…utk baby da ada 4 romper, 4 psg baju & sluar, 2psg mittens+booties…
Utk dania+nadzim…t-shirt,jeans,slack,gaun..bj kurung + bj melayu utk raya pun da siap beli..da anta tempah pun..
Utk hubby..dpt shirt+bj melayu raya…
And utk saya sendiri…bj2 maternity yg baru+2psg bj kurung raya…
Tu je baru takat ni…of course akan menambah lg..jgn risau..nk pulak tgh sales kt sana sini nih…(ini ckp2 ppuan bunting yg tgh happy bershopping ni ye..jgn jeles..)

Ohh..lagi satu happy..jalan rumah kami da fully access..da sebulan kot since penduduk pecahkan tembok yg mula2 tu..start je pengumuman dari menteri jkr baru on last thursday..weekend tu da taruk tar..takyah dah pusing jauh nak masuk rumah…hooray..

3 comments:

Liasari said...

same here baju2 fahmi byk pass down to yaya, but yaya dpt byk lg fancy2 girl baju's yg belum pass down to sesiapa... tp dah naik lunyai jugak. some baju's budak berdua tu ada yg pass kat my sis utk bb dia... bila pi visit my sis tgk niece pki baju mulalah rasa2 macam pernah tengok tapi di mana ye? heheheee

azie said...

hehe lia..bj dania pun mana yg girlish tu pass down to my niece..
tp xleh bg sume..ayah dia ckp tunggu la kalo dpt adik ppuan pulak..aiyoo..

香魚烘蛋Tata said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社